• Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
İHALE İLANLARI
Dünya üzerinde sadece Çermik İlçemizde yetişen bir bitki:
BASINDA BELEDİYEMİZ
Takvim
Site Menüsü
STRATEJİK PLAN
ÇERMİK BELEDİYE BAŞKANLIĞI

ÇERMİK BELEDİYESİ İFTAR SOHBETLERİ DEVAM EDİYOR Çermik Belediyesi tarafından Ramazan başında açılan İftar Çadırında her hafta “İftar Sohbetleri” adı ile çeşitli konferanslar düzenlenmektedir. Çermik Belediyesine kardeş olan Kahramanmaraş Belediyesin

ÇERMİK BELEDİYESİ İFTAR SOHBETLERİ DEVAM EDİYOR

Çermik Belediyesi tarafından Ramazan başında açılan İftar Çadırında her hafta “İftar Sohbetleri” adı ile çeşitli konferanslar düzenlenmektedir. Çermik Belediyesine kardeş olan Kahramanmaraş Belediyesinin organizasyonu ile her hafta bir veya iki yazar Çermik’e gönderilerek Ramazan sohbetleri yapılmaktadır.

Her hafta farklı bir veya iki yazarın konferans verdiği Çermik Belediyesi iftar çadırının bu haftaki konuğu Eğitimci Yazar Vehbi Vakkasoğlu idi. Uzun yıllar Milli Eğitim bünyesinde öğretmenlik yapan Yazar Vakkasoğlu’nun, Din, Tarih, Biyografi,  Edebiyat, Araştırma, İnceleme ve Psikoloji konularında Onlarca eseri bulunmaktadır.

Çermik Belediyesi iftar çadırında Ramazanın ruhuna özgü muhtelif konularda konferanslar verilmektedir. Bu hafta, Eğitimci Yazar Vehbi Vakkasoğlu Çermik’e gelerek, belediye İftar Çadırında iftarını açan vatandaşlara bir konferans verdi. Yazar Vehbi Vakkasoğlu, Çermik’te olmaktan büyük mutluluk duyduğunu, daha önce de Çermik ve Çüngüş’e gelerek konferanslar verdiğini, bu bölgede misafirperverliğin halen örf ve adetlerimize uygun olarak devam ettiğini ifade etti.

Vehbi Vakkasoğlu, “Ramazan Medeniyeti” konulu iftar sohbetinde, Ramazanın içimize gelmesi için içimizdeki sevgi ve saygıyı coşturmamız gerektiğini belirterek sohbetine şöyle devam etti; “iftar sofrasına oturduğumuz vakit, şayet bir değişiklik hissetmiyorsak Ramazan içimize gelmemiş demektir. Ama içimize Ramazan geldiyse, kalbimizi yumuşattıysa bu Allah’ın misafiri, içimizdeki sevgi ve muhabbeti coşturacaktır. Güneylisi, kuzeylisi, doğulusu, batılısı, Diyarbakırlısı, Çermiklisi, Kahramanmaraşlısı hepsi gözümüze kardeş görünecektir. Sevgi evden başlar. Eve gidince eşlerimiz melek gibi görünüyorlarsa, melekleşmiş gönülleriyle eşlerine karşı daha büyük sevgi besliyorlarsa, çoluk çocuğuna karşı olan sevgi ve şefkati daha da artmışsa Ramazan içimize gelmiş demektir. Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.) bir hadisinde, “İçinizde en hayırlınız benim. Sizin de en hayırlınız; eşine, ailesine en iyi davrananızdır.” Buyurmaktadır. Birisi, çorbanın tuzu veya yetişmeyen iftar yemeği yüzünden eşinin, çocuğunun kalbini kırıyorsa, O’nun içine Ramazan gelmemiştir. İnsanın Üç midesi vardır. Birincisi açlığını gidermek için yiyecekle doldurduğu midesi. İkincisi sevgi gıdası ile doldurduğu kalbi. Üçüncüsü güzel bilgi ve düşünceyle doldurduğu beynidir. Bu üç midesini helal ve temiz gıdalarla dolduran insanın içine Ramazan gelmiş demektir.”

Belediye Başkanı Mehmet Akdağ Yazar Vehbi Vakkasoğlu’na sohbetlerinden dolayı teşekkür etti. Eğitimci Yazar Vehbi Vakkasoğlu da Belediye Başkanı Mehmet Akdağ ve vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Hamdullah IŞIK

Paylaş |                                         Yorum Yaz - Arşiv   255 kez okundu

BAŞKANIN MESAJI
NÖBETÇI ECZANE