24 Ağustos 2019 - 15:25
ÇERMİK BELEDİYESİ İFTAR PROGRAMI
  • Haber Tarihi: 23-05-2019

Belediye tarafından organize edilen iftar programına; Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, eşi Ayşe Güzeloğlu, Diyarbakır Milletvekilleri M.Mehdi Eker ve Ebubekir Bal, İlçemiz Kaymakamı Nazlı Demir, İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Fatih Kılınç, Ak Parti İl Başkanı S.Serdar Budak, şehit aileleri ve gazilerimiz ile vatandaşlar katıldı.

Belediye Başkanı Şehmus Karamehmetoğlu’nun açılış konuşması ile başlayan iftar programında katılımlarından dolayı başta Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu olmak üzere tüm misafirlere teşekkür etti.

Belediye Başkanı Karamehmetoğlu’nun ardından Kaymakam Nazlı Demir’in konuşması ile program devam etti. Kaymakam Demir; “Birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma gibi duyguların pekiştiği Ramazan ayının bu manevi ikliminde Diyarbakır’ımızın incisi Çermik’te sizleri ağırlamaktan çok büyük bir onur duyuyoruz.

Ramazan ayı huzur ve bereket ayı, rahmet ve merhamet ayı, birlik ve beraberlik ayı. Bu mübarek ayda birlik ve beraberliğimizin pekişmesini, milletimizin dayanışma duygularının güçlenmesini temenni ediyor, tüm İslam Âleminin Ramazan-ı Şerifini kutluyorum” dedi.

Vali Güzeloğlu da konuşmasına, mübarek Ramazan ayının iftar akşamında Çermik’te,  Çermikli vatandaşlarla birlikte olmaktan ve bu ortamı paylaşmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade ederek başladı.

Vali Güzeloğlu, “Rabbim burada yaşadığımız birlik ve beraberliğimizi daim eylesin. Bu milletin geleceğe doğru yürüyüşünde gelecek her günün güzellikler getirmesini nasip eylesin. Birliğimizin temininde canlarını bu vatana feda eden şehitlerimize gani gani rahmet eylesin.  Makamları cennet ve komşuları Peygamberimiz olsun.  Bizleri de onların şefaatinden nasipdar eylesin. Bu güzel organizasyonu hazırlayan değerli Çermik Belediye Başkanı Şehmus Karamehmetoğlu ve İlçe Kaymakamı Nazlı Demir’e teşekkür ediyorum” diyerek sözlerine son verdi.

Milletvekili Eker,  Çermik’in hizmete ihtiyacı olduğunu belirterek, bu hizmetlerin projelendirildiğini ve tek tek yerine getirileceğini, bu hizmet döneminde Belediye Başkanı ve ekibinin, Kaymakam ve Sayın Valinin diğer sektörlerle ilgili hizmetleri  vatandaşlara sunacaklarını ifade etti.

Milletvekili M. Mehdi Eker “Biz Çermik’ten hep dostluk gördük. Kadirşinaslık gördük. Kardeşlik gördük. Türkiye’nin kalkınması, Çermik’in ve Diyarbakır’ın kalkınması olmadan tam olarak gerçekleşmiş olmaz. Bunun farkındayız. İnşallah onu da sizlerle birlikte yapacağız. Bu duygularla Ben Ramazan’ı tekrar tebrik ediyorum ve misafirperverliğiniz için çok teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini bitirdi.

Hanbaşı Camii İmamı Mehmet Koçer’in iftar duasını yapmasının ardından iftar açıldı. İftar sonrası vatandaşlarla bir süre sohbet eden Vali Güzeloğlu ve beraberindekiler daha sonra ilçemizden ayrıldı.