20 Ekim 2018 - 03:33
  • Haber Tarihi: 24-04-2018

İlçemiz Belediyesinin üyeliği kabul edildi

-Jeotermal kaynaklı belediyeler buluştu

Kuşadası Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı Türkiye Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği’nin Olağan Meclis Toplantısı Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci’nin başkanlığında Aydın’ın Kuşadası ilçesinde turistik bir otelde gerçekleştirildi. İlçemiz Belediyesinin üyeliği kabul edildi.

Aydın Valisi Yavuz Selim Koşger, Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, Sultanhisar Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya, Kuyucak Belediye Başkanı Metin Ertürk’ün katılımı ile Aydın’da “Jeotermalin Geleceği” başlıklı panelde enerji sorunu masaya yatırıldı.

Aydın Valisi Yavuz Selim Koşger, enerji üretiminin ülkelerin bir numaralı sorunu olduğuna dikkat çekerken, Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy da, jeotermal enerjinin temiz bir çevre için önemine vurgu yaptı.

Son yılların en önemli yatırımlarının enerji sektörüne yönelik olduğunu bildiren Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı ise, temiz bir çevre için yenilebilir enerjinin önemine vurgu yaptı.

-Çevre sorunları gündemde

Son yıllarda iklim değişiklikleri nedeniyle, çevre sorunlarının yoğun yaşandığına dikkat çeken konuşmacılar, jeotermal enerjinin olumsuz etkilerinin giderilmesi için ÇED (Çevresel Etkileri Değerlendirme) dâhilinde alınması gereken önlemlere vurgu yaptı.

Bu arada İlçemiz Belediye Başkanı Şehmus Karamehmetoğlu söz alarak, dünyanın en iyi termal sıcak suyuna sahip olduklarını belirterek, bu konuda destek istedi ve üyelik başvurusu yaptı. Yapılan oylama ile ilçemiz Belediyesi, Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği’nin yeni üyesi oldu. Üyelerin tamamının oyunu alan Belediyemiz ile Birliğin 7 Büyükşehir, 3 il, 84 ilçe ve 7 Belde Belediyesi ile 101 üyesi oldu.

Birlik her meclis toplantısını bir başka jeotermal kaynaklı belediyenin ev sahipliğinde gerçekleştiren Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği üyeleri, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı’nın rehberliğinde Kuşadası gezisi gerçekleştirdi.

Kuşadası’nın bozulmamış çevresel değerlerinden övgü ile söz eden belediye başkanları ve meclis üyeleri, olumlu izlenimler ile ayrıldı.

Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği Başkanı ve Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci de, “Jeotermal kaynaklar hepimiz için en önemli kaynaklardan birisi ve bu kaynakları vatandaşlarımıza sunabilmekte öncelikle biz belediye başkanlarının görevlerinden birisi. Yasal olarak belki sorumluluk başkalarına ait ama asıl sorumluluk seçilmiş yerel yöneticiler olarak bizlere ait diye düşünüyorum. O açıdan birliğimiz jeotermal konusunda, aramıza katılan Çermik Belediyesi ile birlikte daha güçlü bir şekilde sizlere yol gösteren, bilgilendiren ve sizleri bir araya getiren bir yapı olarak yoluna devam ediyor ve etmeye de devam edecek. Bu tür birliktelikleri ve toplantıları farklı illerimizin jeotermal kaynaklarını ve tesislerini görmek açısından büyük bir şans olarak görüyoruz” dedi.

-Turizmde atılım yapacağız

Belediye Başkanı Şehmus Karamehmetoğlu yaptığı açıklamada, Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği’ne üye olmaktan son derece sevinçli olduğunu belirterek, “Maalesef daha önce bu Birliğe, en iyi sıcak suya sahip olmamıza rağmen başvuruda bulunup, üye olunmamış. Biz hemen başvurduk. Kuşadası’ndaki istişare toplantısı bizim açımızdan son derece yararlı oldu. İlçemizi, suyumuzun kalitesini anlattık. İlçemizin Türkiye’nin en güzel ve şirin bir ilçesi olduğunu vurguladık. Kendimizi anlattık. Bunun sonucunu alacağımıza inanıyorum. İlçemizin termal turizmden en yüksek payı alması için çaba harcıyoruz. Bundan sonra da bu çalışmamızı aralıksız sürdüreceğiz. Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği üyeliğimizin ilçemize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.