23 Haziran 2018 - 05:34
Güneydoğunun en güzel parkı ilçemizde
  • Haber Tarihi: 03-04-2018

Diyarbakır yolu üzerinde eski Meteoroloji istasyonunun yeri, Güneydoğunun en güzel aile ve çocuk parkına dönüştürülüyor. Park, bu ayın sonun da hizmete açılacak.

Belediye başkanı Şehmus Karamehmetoğlu, yapımına yaklaşık 3 ay önce başlanan 4 dönüm alan üzerindeki aile ve çocuk parkının Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığınca gerçekleştirildiğini belirterek, şöyle konuştu;

‘ Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesiyle kardeş belediyeyiz. Gittik görüştük. (Siz bizim abimizsiniz kardeşe bakmalısınız) dedik. Onlar da ne yapabiliriz diye sordular. Biz de ilçemizde aile ve çocukların gidebileceği bir park olmadığını söyledik. Onlarda yer göstermemiz halinde park yapabileceklerini söylediler. 49 yıllığına meteorolojinin yerini aldık, Kahramanmaraş belediyesi de parkı yapmaya başladı.

Güneydoğunun ilçeleri arasında en güzel park ilçemizde olacak. Park, yürüyüş yolları, kamelyalar, çocuk oyun alanları, 2 çeşme, engelli girişi ve kafeteryadan oluşuyor. Yetişmiş ağaçlar getirilerek dikildi, oturma bankları yerleştirildi, gerçek çim getirilerek serildi. Dış duvarı bazalt taşlarla yapıldı. En geç bu ayın sonuna doğru parkımız hizmete açılacak ailelerimiz, çocuklarımız bu parktan en güzel şekilde yararlanıp hoşça vakit geçirebilecekler.

Her şey halkımız ve ilçemiz için. İlçemize gelen misafirler de bu parktan yararlanacaklar. İnanıyorum misafirlerimiz en iyi duygularla ilçemizden ayrılacaklar. Gerçekten sevinçli ve mutluyum. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı başta olmak üzere, belediye çalışanlarına ve emeği geçenlere ilçem adına sonsuz teşekkür ediyorum.’