20 Kasım 2018 - 01:46
HAMAMLAR YENİ İMAJI İLE HİZMETE AÇILDI
  • Haber Tarihi: 02-07-2018

• Belediye Başkanı Karamehmetoğlu; “Batıdaki illerden daha güzel hamamlara kavuştuk”
    • Hamamlar daha güvenli hale geldi

İlçemiz Hamambaşındaki Belediyeye ait hamamlar ve aile küvetli hamamlarında restorasyon çalışmaları tamamlanarak vatandaşın hizmetine açıldı. Belediye Başkanı Şehmus Karamehmetoğlu, hamamlarda en kaliteli malzemelerin kullanıldığını söyledi. Başkan Karamehmetoğlu, “En güzel hamamlar bizde” dedi.

Başkan Şehmus Karamehmetoğlu, restorasyonu tamamlanan ve vatandaşın hizmetine açılan hamamların batı illerindeki hamamlardan çok daha sağlıklı ve güzel olduğunu, daha önce verdiği sözü yerine getirmiş olmasından büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Hamambaşına gelenlerin kendilerine yaptıkları şikâyetler üzerine, “Bir daha geldiğinizde bambaşka bir hamam göreceksiniz. Bunun sözünü veriyorum” dediğini bildiren Başkan Şehmus Karamehmetoğlu;

“Aile hamamları ve eski küvetli hamamlarda, arkadaki ayrı iki hamamlarda restorasyon çalışmaları sona erdi. Restorasyonu yaptığımız hamamların mermerler Bandırma Adadan geldi. Bu mermerler, dünyada buhara ve sıcak suya dayanıklı 1.sınıf taşlardır. Hamamların kubbeleri ve tavanlarıcam mozaik yapıldı. Mozaikle kaplanan kubbe sıcak olacak, su tutmayacak.

Yıkanma alanlarındaki musluklar Osmanlı döneminde kalan musluklar, kurnalar da yine Osmanlı tarz kurnalar şeklinde yapıldı. Kapılar ve pencereler alüminyum doğrama oldu. Küvetler tamamen temizlendi, küvetli aile hamamının içerisinde vatandaşların ihtiyacını giderecek kafeterya yapıldı.

Hamamlara gelen suyun borusu da yine dünya standardına uygun hale getirildi. 100 yıl dayanacak komozitjelli borular kullanıldı. Bu çok sağlıklı boru. Hamamların dış cephesi yine Denizli’den getirilen patlamış traverten taşlarla döşendi. Çevre düzenlemesi yapıldı, banklar konuldu, vatandaş hamamdan çıktıktan sonra dinlenebilecek.”

Dertlerinin memleket, işlerinin hizmet, güçlerinin de millet olacağını bildiren Başkan Şehmus Karamehmetoğlu, “Artık hamamlarımız daha da güvenli hale geldi. Bilet gişelerinde 2 kamera ve hamamların girişinde kamera sistemi ile kontrol halinde tutulacak. Hamamlarda Belediye personeli görev yapacak. Hamamların en iyi şekilde korunmasını sağlayacağız. Amacımız, gelen yerli ve yabancı misafirlere en güzel hizmeti vermektir. Hem hemşerilerimizin hem de gelen yerli ve yabancı turistlerin de hamama gereken özeni göstererek temizliğine dikkat etmesi takdirde ömürlük olacaktır.”

Sevdalarının Çermik olduğunu, lafta değil özde hizmet yaptıklarını, vatandaşa hizmet etmek dışında hiçbir amaçlarının olmadığını, koltukların hizmet için var olduğunu sözlerine ekledi.