26 Eylül 2018 - 06:37
Tarihi hamamlar da gün yüzüne çıkıyor
  • Haber Tarihi: 13-06-2018

İlçemizin önemli tarihi yapılarından olan Hamambaşı’ndaki Paşa Hamamlarının da restorasyonu gerçekleştirilecek. Restorasyonun gerçekleşmesi için Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ile toplantı gerçekleştirildi.

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya; Vali Yardımcısı Tolga Toğan, Kaymakam Mehmet Şerif Olçaş, Belediye Başkanı Şehmus Karamehmetoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Cemil Alp ve İnşaat Mühendisi Hayrullah Çelik katıldı.

Yapılan toplantıda ilçemizdeki tarihi paşa hamamları hakkında Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’na bilgi verildi. Şu anda Büyük ve Küçük Paşa hamamlarının yanındaki ilçe halkı tarafından küvetli diye tabir edilen ve özel aile kabinlerinde restorasyon çalışmalarının da devam ettiği vali Hasan Basri Güzeloğlu’na aktarıldı.

İlçe için gerek tarihi gerekse de turistik bir öneme sahip olan Büyük ve Küçük Paşa hamamlarının restorasyonunun tamamlanarak turizme kazandırılmasının önemine dikkat çekilerek, Vali Güzeloğlu’na daha önce hazırlanan projeler gösterildi.

Kaymakam Olçaş ve Belediye Başkanı Karamehmetoğlu, ilçemizin turizm ilçesi olduğunu ve bu turizm pastasından yeteri kadar faydalanamadığını söyledi. Bunun için büyük bir yenileme çalışmalarına gittiklerini belirten Kaymakam Olçaş ve Belediye Başkanı Karamehmetoğlu, Vali Hasan Basri Güzeloğlu’na tarihi hamamların turizme kazandırılmasıyla, yatırımcıların da ilçeye daha fazla ilgi göstereceklerine inandıklarını belirttiler.

Hazırlanan restorasyon projesini inceleyen Vali Hasan Basri Güzeloğlu, hem tarihi hem de turistik özelliğe sahip olan hamamlar için gereken ödeneğin 1-2 ay içerisinde çıkarılarak, hamamların yenilenme ve restorasyonunu sağlayacaklarını söyledi.