posta@cermik.bel.tr +90(412) 461 2001

Dalipek Mezrası sakinleri, büyük bir tehlikeyi atlattı!

Dalipek Mezrası sakinleri, büyük bir tehlikeyi atlattı!
Tarih : 27-02-2023 285 defa incelendi

             İlçemiz Petekkaya Mahallesi’ne bağlı Dalipek Mezrası sakinleri için büyük tehlike arz eden dev kayaları kontrollü biri şekilde yıktı. Belediye Başkanımız Şehmus Karamehmetoğlu, “Deprem sonrası tehlike arz eden büyük kaya taşı ekibimizin yapmış olduğu başarılı çalışma sonucu kontrollü ve emniyetli bir şekilde tahliye edilmiştir” dedi.

             İlçemiz Petekkaya Mahallesi’ne bağlı 40 haneli 200 nüfuslu Dalipek Mezrası sakinleri, mezranın yukarı kısmında bulunan dev bir kayanın depremden dolayı açıldığını ve büyük bir tehlike oluşturduğunu gördü. Mezra sakinlerinin durumu anlattığı Petekkaya Muhtarı Haci Kılıç da, konuyu Belediye Başkanımız Şehmus Karamehmetoğlu’na iletti. Başkan Karamehmetoğlu’nun talimatı üzerine dağa giden belediye ekibi, kayaya müdahale etti.

          Yıkım öncesi Çelik halatlar ile kaya taşı, düşmeyecek ve mezraya zarar vermeyecek şekilde sabitlendi. Taşın gideceği yönde iş makinaları ile taşı durduracak şekilde çukurlar açıldı. Bu işlemlerin ardından Kaya taşı, iş makinaları tarafından başarılı bir çalışma sonucu kontrollü ve emniyetli bir şekilde yıkıldı.

          Büyük bir tehlike atlatan Dalipek Mezrası sakinleri rahat bir nefes alırken, Başkanımız Şehmus Karamehmetoğlu ve ekibine teşekkür etti.Belediye Başkanımız Şehmus Karamehmetoğlu, “Deprem sonrası tehlike arz eden büyük kaya taşı ekibimizin yapmış olduğu başarılı çalışma sonucu kontrollü ve emniyetli bir şekilde tahliye edilmiştir. Ekibimizi tebrik ediyor, vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” diye konuştu.


Copyright 2022 Tüm Hakları Saklıdır. Çermik Belediyesi Matgis Yazılım